VAKANTIEVILLA IN DRENTHE

De omgeving van ons vakantiehuis

Er zijn vele prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet in het gebied van de Drentse Hondsrug. U heeft rechtstreeks vanuit het park al toegang tot dit schitterende natuurgebied. Exloo is omgeven door essen, heidevelden en bosgebieden. Elk seizoen is bijzonder door de vele kleuren en verschillende bloemen, planten en bomen. Er zijn prachtige heidevelden zoals het Molenveld, waar de schapen vaak naartoe worden geleid.

In boswachterij Exloo wisselen gesloten naald- en loofbos, open heide en stuifzanden elkaar af. Het glooiende landschap maakt het een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen of paard te rijden. 

Misschien aardig om te weten dat er direct achter het park al een hunebed te vinden is. Hunebed D 31.Het hunebed is niet compleet, maar is toch bijzonder van sfeer. Vlak ernaast is een vallei die is uitgesleten door een gletcher in de ijstijd. Er is verrassend veel leuks en interessants te beleven in deze omgeving.  

Een greep uit de mogelijkheden voor jong en oud

Van oudsher heeft Exloo een Schaapskudde. Deze is gehuisvest in de schaapskooi, die midden in het dorp Exloo staat. Dit betekent dat de herder met zijn kudde altijd dwars door het dorp gaat; een unieke beleving en een prachtig gezicht! De gang door het dorp zet als het ware de tijd even stil. Vanaf de paasvakantie tot de herfstvakantie trekt de herder met z'n kudde er dagelijks op uit.  

Drouwenerzand  is een vriendelijk familiepretpark door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje in Drenthe en in de top 10 van leukste pretparken van Nederland!

Golfpark Exloo bevindt zich op loopafstand van het vakantiepark. Deze 18-holes golfbaan aan de Valtherweg is gelegen aan de rand van de Hondsrug met weidse vergezichten op de Hunzevallei.

In Museumdorp Orvelte komt het verleden tot leven.

Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Er zijn bovendien diverse wandelingen uitgezet.

Het Hondsruggebied is een uniek geologisch gebied, ontstaan in de twee laatste ijstijden. Het gebied wordt ontwikkeld tot een GeoparkHet ontstaan van het gebied en de historie zijn daarbij de basis. Ga mee op expeditie.

Drenthe is de provincie van de hunebeddenEr bevinden zich er maar liefst 52 van de in totaal 54 in Nederland. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Hunebedcentrum in Borger. 

Kabouterland bevindt zich in het dorp Exloo. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

Wildlands Emmen wil bezoekers op een prettige, recreatieve manier betrekken bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren, aangename beplanting en spannende exposities maakt van Dierenavonturenpark Emmen een unieke activiteit.

Voor uitgebreide informatie, foldermateriaal  etc  verwijzen wij u graag naar het TIPHet is gevestigd naast de Schaapskooi, gesitueerd tegenover het Gemeentehuis van de Gemeente Borger-Odoorn in Exloo.